Werden uw rechten als consument of onderneming niet gerespecteerd?
Kies dan het scenario dat op uw probleem van toepassing is en beantwoord enkele vragen om uw probleem te melden aan de bevoegde inspectiedienst.

Het Meldpunt maakt het mogelijk informatie te verzamelen om de kwaliteit van de controles door de verschillende inspectiediensten te verbeteren. De bevoegde dienst zal uw melding analyseren en mogelijk een onderzoek instellen. De bevoegde dienst verstrekt gewoonlijk geen informatie over het onderzoek en komt niet tussen bij de oplossing van uw geschil.

Bent u een consument (particulier)? Als u een minnelijke schikking wilt treffen met de onderneming waarmee u een probleem hebt, neem dan contact op met de Consumentenombudsdienst (of met het Europees Centrum voor de Consument als de onderneming in een ander land van de Europese Unie is gevestigd).

Bent u een onderneming? Nuttige informatie over de alternatieve geschillenregeling tussen ondernemingen vindt u op BELMED

Het Meldpunt is geen nooddienst en beschikt niet over een 24/24u- en 7/7 dagen-permanentie.
Het Meldpunt biedt niet de mogelijkheid om klacht neer te leggen of officieel aangifte te doen van een concreet misdrijf.

Bent u het slachtoffer van een misdrijf en wenst u klacht neer te leggen? Neem dan contact op met de lokale politie van uw keuze.